This School Was Designed to Harbor a More Freeing Learning Experience & It Worked


By Jack Day

Imagine if when you were in school you had the option of getting up during class and going to see what your friends were doing a few rooms down. Now imagine there were no walls and the whole school was a giant circle. Those are just a few of the facets that make up this unique kindergarten class at one school in Japan.  Architect Takaharu Tezuka discusses the further nuances behind the concept that is meant to free the children up physically and mentally. All I know is if school was more like this when I was young I would have thoroughly enjoyed it much more.

Would you thrive in an environment like this? Could work be more pleasant with this open air commitment? Please let us know your thoughts and comments!

[wp_ad_camp_4]
Please follow and like us: